New York Public Library publiceert vintage infographics

Aan het begin van deze zomer verslond ik een boek over data visualisatie. Een fantastisch boek, waar met veel nadruk werd uitgelegd dat data analyse en visualisatie niets nieuws onder de horizon is, zoals met dit voorbeeld. De New York Public Library publiceerde eerder deze week een nog veel grotere collectie vintage “infographics”.

Wie terugkijkt naar de voorspellingen van “de futuristen van toen” kan een glimlach niet onderdrukken. Veel voorspellingen zijn wellicht uitgekomen, even zoveel blijven amusant-maar-ronduit-belachelijk. Medio vorige week waren veel van zulke voorspellingen top entertainment en werden ze – sterk gevisualiseerd – als kaartjes meegeleverd bij diverse voedingsmiddelen en tabakswaren.

De openbare bieb in New York heeft nu een set van zo’n 250 kaartjes die tussen 1935-1938 werden geleverd bij een pakje sigaretten gedigitaliseerd en online geplaatst. De serie, met als prikkelende naam “Age Of Power & Wonder” en bevat een mix van wetenschappelijke wonderen van dat moment en voorspellingen voor de toekomst! Leuk om terug te zien!