New York vervangt telefooncellen door iPad-achtige touchscreens

Superman zal er nog wel eens fiks om moeten gaan fronsen: in New York worden de komende weken honderden telefooncellen vervangen door interactieve touchscreens. De schermen hebben verschillende functies: van wegwijzen tot het communiceren van interessante kortingen bij bedrijven.

Het was een markant gezicht in de nasleep van de orkaan Sandy. Ineens was de telefooncel weer terug als belangrijk communicatiemiddel met het uitvallen van de stroom. Een korte revival naar het blijkt: de stad begint in samenwerking met Cisco en City 24/7 met het vervangen van de telefoon.

De grote schermen met bijna iPad-achtige interface kunnen divers worden gebruikt: van het tonen van de routes tot het delen van reisinformatie of het communiceren van bepaalde kortingsacties in de regio.

De afgelopen dagen werden de eerste installaties opgeleverd, maar het kan nog even duren voordat ze er allemaal staan:“We’ll average a couple of installs per day. With the holidays approaching, they won’t all be in for a couple of months,” aldus een medewerker van City 24/7. Overigens is de keuze om telefooncellen te vervangen in plaats van nieuwe locaties in te richten een logische: Cisco maakt hierbij gebruik van de bestaande infrastructuur en blaast deze zo weer hernieuwd leven in!

Benieuwd naar de impact op het stadsleven en met name de flow van toeristen door de stad!