Niantic wil de wereld in 3D in kaart brengen met hulp van Pokémon Go-spelers

Als je Pokémon Go speelt, kun je in de toekomst mogelijk niet alleen gamen maar ook helpen met het maken van een 3D-kaart. Niantic, de ontwikkelaar van het spel, wil de wereld namelijk in 3D in kaart gaan brengen met de hulp van de spelers van het spel. Dat heeft John Hanke, directeur van het bedrijf, tegenover Reuters gezegd.

De kaart moet een augmentedreality-kaart gaan worden. Met augmented reality worden digitale beelden over de echte wereld heen gelegd. Hanke zegt te hopen dat spelers het “speelveld willen helpen bouwen”.

Camera

Daarvoor gaat het bedrijf hulp inschakelen van de camera’s op de telefoons van de spelers. Die camera’s worden nu al gebruikt om de Pokémon in de omgeving te plaatsen. Het bedrijf wil de beelden die de camera tijdens het spelen vastlegt gaan gebruiken om de 3D-kaart te maken.

De eerste gebieden die in kaart worden gebracht, zijn parken en andere openbare plekken. Of de 3D-kaarten iets aan de spellen van Niantic gaan toevoegen, is onbekend. Het is ook niet duidelijk wanneer de kaarten gemaakt gaan worden en hoe het verzamelen precies gaat werken.

De bedoeling is dat ook andere ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de kaarten. Op die manier kan het bedrijf een nieuw verdienmodel opzetten.