Niet eens met privacyvoorwaarden van Sonos? Dan werken je speakers mogelijk niet meer

Sonos

Ben je het niet eens met de privacyvoorwaarden van Sonos? Dan loop je de kans dat je speakers op termijn niet meer werken, zegt een woordvoerder tegenover ZDNet. Deze week komen er nieuwe privacyvoorwaarden.

Volgens de woordvoerder kun je ervoor kiezen om in te stemmen met de voorwaarden, “of de klant kan accepteren dat producten op termijn niet meer werken.” In de nieuwe voorwaarden zegt het bedrijf data van gebruikers te verzamelen en te delen met partners.

Nu kun je ervoor kiezen om dit te weigeren. Maar volgens Sonos zelf wordt er altijd “essentiële data” door hen ingezien, omdat die nodig zijn om de diensten te laten draaien. Weiger je dus je data te delen, dan kan de software niet meer draaien, aldus het bedrijf.

Onder de essentiële data vallen onder meer e-mailadressen, IP-adressen en login-informatie. Maar ook data over het apparaat, informatie over WiFi en namen van kamers behoren er toe.

Geen upgrade

Er zijn ook speakers van Sonos die geen upgrades krijgen. Die krijgen op termijn echter minder functionaliteiten. En ook bij deze speakers loop je het risico dat ze op termijn niet werken.