Nieuw datacentrum van Facebook werkt volledig op windenergie

‘Groen zijn’ wordt steeds belangrijker. Zeker als je als groot bedrijf veel energie verbruikt. Het nieuwe datacentrum dat Facebook gaat bouwen, draait daarom dan ook volledig op windenergie. In 2015 moet het datacentrum in gebruik worden genomen, maakt het bedrijf bekend.

Het nieuwe datacentrum komt te staan in Altoona, in de staat Iowa. De windenergie die nodig is om dit hele centrum te laten werken komt van een dichtbij gelegen windproject. Dit windproject is opgezet door Facebook, maar later overgedragen aan een energiebedrijf voor de dagelijkse werkzaamheden.

Dit windproject levert ruim 138 MW op. Volgens Facebook is dit meer dan zij nodig hebben voor hun centrum. De overige energie kan dan ook gebruikt worden in de omgeving van het datacentrum en in dorpen en steden in de buurt.

Dit is niet het eerste groene datacentrum van Facebook. Ook het centrum in Lulea in Zweden draait volledig op groene energie. Doel van het bedrijf is om 25 procent van de benodigde energie voor hun vier datacentra te laten komen van groene energie. Dit doel zou in 2015 bereikt moeten worden.