Nieuw experiment maakt van Britse stoep een wifi-hotspot

Terwijl men in New York druk bezig is om de oude telefooncellen om te bouwen, moet in het Verenigd Koninkrijk de stoep de nieuwe wifi-hotspot gaan worden. Virgin Media is al bijzonder ver met testen.

Het Britse plaatsje Chesham heeft op het eerste gezicht niet direct een bijzonder innovatieve uitstraling. Je zou de kleine stad bijna slaperig kunnen noemen. Onder de voeten van de bewoners bevindt zich echter een bijzonder stukje technologie.

1476284715298546829

Over een gebied van een kleine 15 hectare heeft provider Virgin Media een serie verborgen access points in stoeptegels verwerkt. Wie de tegels optilt, vindt een router die via glasvezel in verbinding staat met een razendsnel lokaal netwerk. De stoep-wifi haalt zo een snelheid van 166 Mbit per seconde.

Het fascinerende van het experiment van Virgin is dat de verbinding volledig openbaar is voor iedereen die zich in de nabijheid van de verbonden stoep bevindt. Het bedrijf hoopt het experiment zeer binnenkort verder uit te rollen binnen het Verenigd Koninkrijk.

(afbeelding van tegel via Will Fuller)