Nieuw iWatch-concept haalt wederom inspiratie uit Nike+ FuelBand


Bijster origineel zijn ze eigenlijk niet meer te noemen, maar prikkelend blijven ze wel: de concepten van een mogelijke Apple iWatch, gebaseerd op Nike’s FuelBand. Want in navolging van Thomas Bogner en Todd Hamilton heeft nu het Amerikaanse designbureau Fuse Chicken een mogelijke versie van Apple’s wearable uitgewerkt.

De beweging die in oktober vorig jaar door designer Thomas Bogner werd ingezet, vond begin dit jaar navolging bij collega Todd Hamilton. Hij vond Bogner’s concept waanzinnig sterk, maar vond er sommige onderdelen aan ontbreken.

Met zijn variant ging het Amerikaanse bureau Fuse Chicken weer aan de slag, waarbij ze het display iets groter maakte en de armband iets breder wordt. Persoonlijk vind het allemaal nog steeds niet in de buurt komen van een ‘Apple-standaard’, maar aan de andere kant is er  de afgelopen maanden wel heel veel invloed uit het team van Nike overgestapt naar de techgigant.

Overigens heeft het team van Fuse Chicken wel extra aandacht besteedt aan de verwerking van het (nog niet bevestigde) Healthbook dat in iOS 8 zou worden verwerkt.

fuse-chicken-iwatch-5 fuse-chicken-iwatch-4