Nieuw lichtsysteem van Philips personaliseert de verlichting van iedere medewerker

Zit je op kantoor en heb je genoeg van al dat felle, ongezellige witte licht? Dan komt Philips met een handig concept: gepersonaliseerd licht. Met het nieuwe intelligente lichtsysteem van Philips kan iedere medewerker zelf bepalen welke kleur en hoe fel het licht op zijn of haar werkplek is.

De medewerkers kunnen met een app op hun smartphone of tablet de felheid en kleur van de verlichting op hun werkplek precies zo instellen, als zij het liefst hebben. Het werkt toch een stuk prettiger als je optimale verlichting hebt. Ook handig is dat iedereen zelf de temperatuur kan instellen. Geen gedoe dat mensen bij de verwarming het te warm hebben en de rest te koud.

Dit systeem wordt voor het eerst geïnstalleerd in The Edge, een nieuw kantoorgebouw in Amsterdam. Met dit nieuwe lichtsysteem hoopt Philips het gebouw duurzamer te kunnen maken en energie te besparen. Als je namelijk niet op je werkplek bent, kun je daar het licht gewoon uit doen. Geen onnodige verlichting meer op de hele afdeling als er maar een paar mensen aan het werk zijn!

Facility managers kunnen real-time volgen hoe de energie en de verlichting in het kantoorgebouw gebruikt wordt. Alle lampen zijn namelijk uitgerust met sensoren, zodat deze managers niet alleen kunnen zien waar het licht aanstaat, maar ook het gebruik van de verwarming, airconditioning en de ventilatie.

Dit systeem lijkt me wel wat voor hier op kantoor!