Nieuw op Disney+ in december: Night at the Museum en National Treasure

National Treasure, nieuw op Disney+

Hoera, het is december! Niet alleen is dat een fijne maand vol feestdagen, het is ook een maand waarin een paar langverwachte series en films op Disney+ verschijnen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Series: National Treasure

Oké, er zijn niet direct heel veel nieuwe series op Disney+ te vinden in december. Maar degene die wel verschijnt, heeft ook direct hoge verwachtingen. Het gaat immers om National Treasure: Edge of History, een vervolg op de eerdere films.

Helaas voor ons gaan de serie niet helemaal verder op de eerdere films, aangezien hoofdrolspeler Nicholas Cage niet terugkeert. In plaats daarvan volgen we Jess Morales, die van een vreemde een aanwijzing krijgt rondom een eeuwenoude schat, die mogelijk verbonden is met haar overleden vader. Samen met haar vrienden gaat ze op onderzoek uit.

Overigens keert in ieder geval een bekend gezicht wel terug: Justin Bartha doet weer mee als Riley Poole, die we al wél uit de films kennen. De eerste twee afleveringen van de serie verschijnen op 14 december.

Films: Night at the Museum en Diary of a Wimpy Kid

Was jij altijd groot fan van Night at the Museum? Dan hebben we deze maand goed nieuws! Op 9 december verschijnt namelijk de animatiefilm Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again. De film gaat over Nick Daley, die in de voetsporen van zijn vader treedt en nachtbewaker wordt in het American Museum of Natural History. Hij weet dus ook wat daar ’s nachts gebeurt. Maar dan ontsnapt Kahmunrah en moet Nick het museum redden.

Daarnaast verschijnt deze maand Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules, een nieuwe film in de serie die we in Nederland beter kennen als Het leven van een loser. In de film volgen we Greg Heffley, die een ingewikkelde relatie heeft met zijn oudere broer Rodrick. En nu moet hij een heel weekend alleen met Rodrick en zijn groeiende lijst regels overleven.

Deze films komen in december naar Disney+:

  • Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules (2 december)
  • Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again (9 december)
  • Le Pupille (16 december)

Documentaires en specials: Which Way To the Stage en If These Walls Could Sing

Tot slot heeft Disney+ een aantal documentaires en specials voor december klaar staan. Eén daarvan is Which Way To the Stage, over Idina Menzel. Zij heeft al veel enorme rollen op haar naam staan, zoals Elsa in Frozen en rollen in Broadway-musicals als Rent en Wicked. Maar één droom is nog niet uitgekomen: een eigen concert in Madison Square Garden. De documentaire volgt Menzel op een nationale tour, op weg om die droom een realiteit te maken.

Daarnaast verschijnt If These Walls Could Sing, over de Abbey Road Studios. Deze opnamestudio is al 90 jaar bijzonder: onder meer de Beatles namen er hun gelijknamige album op. In deze film leidt Mary McCartney ons door 90 jaar aan bijzondere gebeurtenissen die in de studios hebben plaatsgevonden. En in intieme interviews vertellen artiesten als Paul McCartney, Ringo Starr, Elton John, Liam Gallagher en John Williams over hun eigen ervaringen.

Deze documentaires en specials verschijnen in december op Disney+:

  • Which Way To the Stage (9 december)
  • If These Walls Could Sing (16 december)
  • Encanto at the Hollywood Bowl (28 december)
Beeld: Disney+