Nieuw op Disney+ in januari: Echo en The Creator

Echo. nieuw op Disney+ in januari

De eerste maand van 2024 belooft een goede te worden op Disney+. Tenminste, wel als je Marvel-fan bent. Disney brengt namelijk een nieuwe Marvel-serie naar zijn streamingdienst Disney+, net als film The Creator.

Series: Echo en The Artful Dodger

De wereld leerde het karakter Echo – ook bekend als Maya Lopez – kennen in de serie Hawkeye. Daar ontdekten we al snel dat Echo iets bijzonder kan: deze dame is doof en kan de vechtstijlen van haar tegenstander nadoen, om zo de overhand te krijgen in een gevecht. Maar dat gebruikt ze niet altijd voor goede doeleinden: in Hawkeye was ze het brein achter de criminele organisatie Tracksuit Mafia. Veel van haar acties doet ze met uiteindelijk doel de man te vinden die haar vader vermoorde. Dat is overigens Hawkeye himself.

De nieuwe serie Echo draait dus volledig om haar en zal veel het verleden induiken, als we Disney+ moeten geloven. In de omschrijving van de show lezen we namelijk dat Maya New York verlaten heeft is en teruggaat naar het dorp waar ze opgroeide. Daar moet ze haar verleden confronteren, en weer in contact komen met haar achtergrond als Indiaan.

Daarnaast verschijnt deze maand de serie The Artful Dodger, gebaseerd op het vervolg van Oliver Twist van Charles Dickens. De serie gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over The Dodger, een dief genaamd Jack Dawkins. Hij is inmiddels gestopt met stelen en is chirurg geworden. Maar van zo’n geschiedenis kom je niet zomaar af, blijkt als hij teruggelokt wordt naar de criminele wereld.

Deze series komen in januari naar Disney+:

  • Echo (10 januari)
  • The Artful Dodger (17 januari)
  • Cristóbal Balenciag (19 januari)
  • A Real Bug’s Life (24 januari)

Film: The Creator

Deze maand voegt Disney+ ook één nieuwe film toe aan zijn collectie: The Creator. Deze film speelt zich af in de toekomst, als er een oorlog wordt uitgevochten tussen de mensheid en kunstmatige intelligentie.

We volgen Joshua, een voormalig lid van de special forces, die in diepe rouw verkeerd na de verdwijning van zijn vrouw. Hij wordt gerekruteerd om de Creator te vinden en te vermoorden. Deze Creator is namelijk de maker van de geavanceerde AI en heeft ook een mysterieus wapen gemaakt dat de oorlog én de mensheid kan eindigen.

The Creator komt op 17 januari naar Disney+.

Beeld: Disney+