Nieuw op Disney+ in mei: Star Wars: Visions, American Born Chinese en Crater

An American Born Chinese, Nieuw op Disney+

Het natte weer zat? Geen zorgen, want na regen komt altijd zonneschijn. En zelfs als dat nog even duurt, is dat niet direct een drama. Disney+ komt in de maand mei namelijk met een grote reeks nieuwe series. Denk aan Ed Sheeran: The Sum pof It All, twee Star Wars-series, een nieuwe sci-fi-serie genaamd American Born Chinese en The Muppets Mayhem. Maar er komen ook allerlei nieuwe films aan waar we van kunnen genieten.

Series: Star Wars: Visions en American Born Chinese

Ja, je las het goed: in mei krijgen we niet één, maar twee nieuwe Star Wars-series. Niet vreemd natuurlijk, want mei is ook de maand van Star Wars-dag, wat we op 4 mei vieren.

Beide series zijn geanimeerd, maar bedoeld voor verschillende publieken. Zo zien we in mei de eerste zeven afleveringen van Star Wars: Young Jedi Adventures, dat zich 200 jaar voor Star Wars Episode I: The Phantom Menace afspeelt. De serie gaat over een aantal Jedi younglings – dus kleine kinderen – die door Yoda naar een tempel gestuurd worden om te trainen. We volgen hen terwijl ze die reis gaan maken en op avontuur gaan in de ruimte.

Daarnaast zien we deze maand alle afleveringen van het tweede Volume van Star Wars: Visions, die voor een iets ouder publiek bedoeld is. Deze serie bestaat uit korte verhalen over verschillende Star Wars-karakters. Extra leuk: iedere aflevering is door een andere studio gemaakt en heeft dus ook een iets andere animatiestijl. De studio’s in kwestie zitten in Spanje, Ierland, Chili, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Frankrijk, Indië, Japan en Zuid-Afrika.

Daarnaast zien we vanaf 24 mei de nieuwe serie American Born Chinese, wat gebaseerd is op een graphic novel van Gene Luen Yang. De serie gaat over een normale Amerikaanse tiener, wiens leven compleet veranderd als hij vrienden wordt met de zoon van een mythische god. Het verhaal vertelt zijn strijd om zijn eigen identiteit, wat verteld wordt via familie, komedie en heel veen Kung-Fu.

Deze series komen in mei naar Disney+:

 • A Small Light (2 mei)
 • Ed Sheeran: The Sum of It All (3 mei)
 • Star Wars: Young Jedi Adventures (4 mei)
 • Star Wars: Visions (4 mei)
 • The Muppets Mayhem (10 mei)
 • Life Below Zero (10 mei)
 • Chip ‘n’ Dale: Park Life, seizoen 2 (10 mei)

Film: Crater en White Men Can’t Jump

Zoals gezegd komen deze maand ook diverse films naar Disney+, zoals Crater. Deze sci-fi-film draait om Caleb Channing, die op een mijnkolonie op de maan is opgegroeid. Maar nu zijn vader overleden is, moet hij verhuizen naar een idyllische planeet die ver weg is. Caleb wil voor hij vertrekt echter de laatste wens van zijn vader uit laten komen. Daarom besluit hij met zijn drie beste vrienden en een nieuw iemand die net van de aarde komt een rover te stelen, om op een laatste avontuur te gaan en een mysterieuze krater te gaan onderzoeken.

Daarnaast verschijnt op 19 mei de film White Men Can’t Jump, een remix van de iconische film uit 1992. De film gaat over Jeremy, een basketballer die erg goed was, maar door verwondingen helaas niet verder kon komen in zijn carrière. Tegen zijn zin in gaat hij samenwerken met Kamal, ook een goede speler, maar één die zijn eigen toekomst in de sport vergooide. De twee op het oog erg verschillende mannen werken ondanks de financiële druk en hun eigen problemen samen om nog één keer kans te maken om hun droom waar te maken.

Deze films zie je vanaf mei op Disney+:

 • Psy Summer Swag 2022 (3 mei)
 • Disney Entrelazados Live! (5 mei)
 • Charles: In His Own Words (5 mei)
 • Crater (12 mei)
 • White Men Can’t Jump (19 mei)
Beeld: Disney+