Nieuw op Disney+ in november: Willow, Disenchanted en de eerste Kerstseries

Disenchanted op Disney+

Het Halloween-seizoen komt langzaamaan op zijn einde, wat betekent dat het tijd begint te worden voor de feestdagen in december. Disney+ bereidt zich daar in november vast op voor met wat eerste Kerstcontent op zijn streamingdienst. Maar er staan ook een aantal andere toffe nieuwe series en films voor je klaar.

Film: Disenchanted en Mickey: The Story of a Mouse

Om maar eens te beginnen met de langverwachte film Disenchanted, het vervolg op Enchanted. De tweede film gaat opnieuw over Giselle (Amy Adams), die vijftien jaar geleden met Robert (Patrick Dempsey) trouwde. Maar inmiddels is ze het leven in de stad zat en besluit ze naar de buitenwijk Monroeville te verhuizen. Helaas kan ze ook hier haar draai niet echt vinden. Dus besluit Giselle de hulp in de schakelen van de magie van Andalasia.

Die magie veroorzaakt echter iets wat Giselle niet wilde: het hele dorp wordt omgetoverd in een sprookje. En daarmee loopt het geluk van haar gezin gevaar.

Daarnaast verschijnt deze maand een documentaire over het bekendste Disney-figuur: Mickey Mouse. Dit karakter werd bedacht tijdens een dieptepunt in de carrière van Walt Disney, waarmee hij direct uit het slop getrokken werd. Maar sinds die eerste short is Mickey behoorlijk veranderd. De documentaire gaat dieper in op het karakter en zijn verhaal door de afgelopen decennia.

Deze films staan vanaf november op Disney+:

  • Director by Night (4 november)
  • Disenchanted (18 november)
  • Mickey: The Story of a Mouse (18 november)

Series: Willow en The Santa Clauses

Een ander langverwacht project is Willow, dat ook in november op Disney+ landt. Willow is van origine een fantasy avonturenfilm uit 1988, gemaakt door Lucasfilm. Maar nee, het is dus geen Star Wars-film. Het verhaal gaat over een jonge boer die een speciale baby moet beschermen tegen een gemene koningin.

In november verschijnt dus een nieuwe serie in deze wereld, waarin we Willow (Warwick Davis) opnieuw volgen. Hij gaat met een groep onwaarschijnlijke helden op een gevaarlijke missie.

Vanaf november staat de wereld natuurlijk ook in het teken van de aankomende feestdagen. Dus het is niet gek dat Disney+ vast wat eerste Kerst-content voor je klaar heeft  staan. Het gaat bijvoorbeeld om The Santa Clauses, met Tim Allen (Toy Story, Home Improvement, Galaxy Quest) in de hoofdrol. Hij speelt namelijk opnieuw Scott Calvin, oftewel Santa Claus, net zoals hij deed in de originele film The Santa Claus.

Inmiddels is Calvin dertig jaar lang Santa Claus geweest. Maar helaas wordt Kerstmis steeds minder populair, waardoor ook zijn Kerstmagie minder wordt. Scott krijgt steeds meer moeite met zijn werk en om bij zijn familie te zijn. Maar dan ontdekt hij dat hij met pensioen kan gaan, mits hij een opvolger vindt. En zo begint de zoektocht.

Deze series verschijnen in november op Disney+:

  • Marvel Studios’ Assembled: The Making of She-Hulk: Attorney at Law (3 november)
  • Marvel Studios Legends: King T’challa, Princess Shuri en The Dora Milaje (4 november)
  • Zootopia + (9 november)
  • Limitless with Chris Hemsworth (16 november)
  • The Santa Clauses (16 november)
  • Willow (30 november)