Nieuw op FilmBox en Film1 in november: The Wolf of Wall Street en Zwanger & Co

Leonardo DiCaprio, hoofdrolspeler in The Wolf of Wall Street, de film die naar FilmBox en Film1 komt

Zin in een uitstekende film? Dan ben je bij FilmBox en Film1 aan het goede adres. De tv-zender en bijbehorende streamingdienst tonen deze maand namelijk weer wat fijne films, die je 24/7 kunt kijken. Fans van acteur Benedict Cumberbatch kunnen deze maand helemaal hun hart ophalen: van 6 t/m 9 november is het zelfs Benedict Cumberbatch week bij FilmBox.

FilmBox: Benedict Cumberbatch week en The Wolf of Wall Street

Ja, dat lees je goed: Benedict Cumberbatch week. De acteur speelde inmiddels in diverse uitstekende films, in verschillende genres. Voor ieder is er dus wel wat wils. FilmBox maakt daar een aantal dagen slim gebruik van en toont ons allerlei films met de acteur in de hoofdrol. Op 6 november zie je hem in The Current War, waarin hij Thomas Edison speelt. Op 7 november zie je hem samen met Gary Oldman en Colin Firth in Tinker Tailor Soldier, waarin Cumberbatch een jonge officier is die verwikkeld raakt in een web van spionage en verraad.

Op 8 november is Cumberbatch niemand minder dan Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, in de film The Fifth Estate. En op 9 november zien we Cumberbatch opnieuw als briljante wetenschapper: Alan Turing in The Imitation Game. Alle films verschijnen om 20:30 uur op FilmBox.

Aan het einde van november kun je genieten van een film van andere topsterren uit Hollywood. Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie en Matthew McConaughey spelen dan allemaal in The Wolf of Wall Street. Voor wie de film niet kent: hij gaat over Donnie Azoff die samen met Jordan Belfort als makelaar op Wall Street werkt. De twee smijten enorme hoeveelheden geld over de balk, gaan naar talloze feesten en nemen allerlei drugs. Maar Belfort wordt aangeklaagd wegens fraude en ziet zijn carrière ten onder gaan.

Deze films zie je in november bij FilmBox:

 • The Current War – première op 6 november om 20:30 uur
 • Tinker Tailor Soldier – première op 7 november om 20:30 uur
 • The Fifth Estate – première op 8 november om 20:30 uur
 • The Imitation Game – première op 9 november om 20:30 uur
 • United States vs. Billie Holiday – première op 13 november om 20:30 uur
 • Un Beau Matin – première op 20 november om 20:30 uur
 • The Wolf of Wall Street – première op 27 november om 20:30 uur

Film1: Zwanger & Co en Licorice Pizza

Kun je de eerder genoemde films niet live op tv zien? Geen zorgen, via Film1 kun je ze altijd nog weer terugkijken. En de streamingdienst biedt ook zijn eigen nieuwe films in november. Geen gebrek aan films dus!

In november zie je onder meer de film Zwanger & Co met Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Thom Hoffman en Maaike Martens in de hoofdrollen. De film gaat over verloskundige Merel, die een kinderwens heeft. En wie kinderen wil krijgen, heeft daar maar beperkt tijd voor. Klein probleem: de perfecte man is nog nergens te bekennen. En dat terwijl haar familie steeds maar blijft uitbreiden. Zelfs Annet en Theo, allebei al boven de 40, proberen nog een kind te krijgen. En Piet stort zich vol op zijn papadag.

Merel besluit dan maar om single moeder te worden. En dat lukt: de zwangerschapstest is positief en de hormonen gieren op haar lijf. Maar dan zet de charmante Luuk alles op zijn kop.

Ook zie je deze maand een coming of age-komedie, met acteurs als Bradley Cooper, Seann Penn, Alana Haim en Cooper Hoffman. We hebben het hier over Licorice Pizza, over de tiener Gary en de tien jaar oudere Alana. De twee worden in de zomer van 1973 verliefd op elkaar, wat het begin blijkt van een merkwaardige en grillige verhouding tussen een tiener en een jongedame, die samen op een wild avontuur gaan in de San Fernando Valley.

Deze films zie je vanaf november op Film1:

 • Zwanger & Co – première op zaterdag 4 november om 20:30 uur
 • Licorice Pizza – première op zaterdag 11 november om 20:30 uur
 • Worst Person in the World – première op zondag 19 november om 20:30 uur
 • Sundown – première op zaterdag 25 november om 20:30 uur
Foto: Shutterstock