Nieuw patent Apple beschrijft het realtime delen van locatiegegevens

Een nieuw patent van Apple suggereert dat iPhone-gebruikers straks realtime elkaars locatie kunnen checken. Het patent werd gisteren door de U.S. Patent and Trademark Office toegekend aan het bedrijf.

Het nieuwe patent beschrijft een technologie waarmee iPhone-gebruikers realtime de locatie van een andere iPhone-gebruiker kunnen registreren. Het patent heeft veel weg van Apple’s Find My Friends app, maar gaat nog een stapje verder.

Op dit moment is het mogelijk voor gebruikers om hun locatie te delen via de Find My Friends app. Gebruikers kunnen van tevoren een bepaalde tijd invoeren, waarna hun locatie automatisch gedeeld wordt op dat tijdstip. Het nieuwe patent beschrijft echter het realtime tracken van locatiegegevens. Hierbij gaat het niet meer om het delen van een tijdelijke locatie, maar zijn gebruikers in staat om een volledige route bij te houden.

apple patent

Een iPhone-gebruiker zal in staat zijn om een andere gebruiker te machtigen, waardoor de tweede gebruiker realtime de locatie kan registreren van de eerste gebruiker. Op deze manier kunnen vrienden en familieleden constant de locatie van een vriend opvragen en is het mogelijk om complete routes op afstand te volgen. De locatie wordt vervolgens weergegeven in een soort ‘navigatie app’, waardoor andere gebruikers eenvoudig kunnen zien in welke richting een persoon navigeert. Daarnaast is het mogelijk om de locatie van meerdere personen te tracken, waardoor je de huidige locatie van meerdere vrienden tegelijk kunt inzien.

Om misbruik tegen te gaan, dient een gebruiker eerst toestemming te geven aan een andere gebruiker voordat de locatie wordt gedeeld. Daarnaast krijgt de ‘volger’ ook toegang tot het scherm van de eerste iPhone, waardoor een persoon alle handelingen op de ‘gevolgde’ iPhone kan bekijken.

apple patent