Nieuw patent geeft inzicht in Google’s plannen met virtual reality

Dat Google nogal eens grote plannen maakt, dat weten we. Dat het met Google Glass nog niet helemaal is gelukt werd vandaag nog maar eens duidelijk. Maar Google gaat rustig door met het maken van plannen. Zo heeft een nieuw patent inzichtelijk gemaakt welke ideeën Google heeft met virtual reality.

Eerder werd Magic Leap al overgenomen voor maar liefst 540 miljoen dollar. Uit het patent blijkt nu waarom Google zo veel geld neer wilde tellen voor Magic Leap. Helemaal duidelijk is het nog niet wat voor product er komt, maar alles lijkt te wijzen op een draagbaar scherm voor virtual reality.

Magic Leap werkt momenteel aan een lichtgewicht draagbaar scherm uitgerust met sensoren met een glasvezelprojectie, waardoor er een 3D illusie gecreëerd wordt. Door te meten waar iemand op gefocust is kunnen er twee-dimensionale beelden met de juiste diepte worden gecreëerd. Hierdoor kan een persoon bewegen en interactie hebben met de illusies.

upto-magicleap2d3d

Business Insider heeft diverse afbeeldingen in handen gekregen uit welke interacties dit kan bestaan. De afbeeldingen laten het gebruik zien van virtual reality, in-store advertising, productiviteit en interactief plezier. Zo zien we een virtuele poster, wat lijkt te duiden op advertising. Daarnaast toont één afbeelding hoe een ‘monster’ een kind verleidt om met een merk te communiceren.