Nieuwe activiteitentracker van Garmin is speciaal voor golfers

Approach X40

De nieuwe Approach X40 van Garmin is een fitnesstracker speciaal ontwikkeld voor golfers. Op het 1-inch aanraakscherm zie je niet alleen hoeveel je beweegt, maar ook hoe groot je huidige green precies is. Bij ieder shot dat je maakt krijg je gedetailleerde statistieken, zodat je precies weet op welke vlakken je wellicht nog kunt verbeteren.

Het is als een ‘gewone’ fitnesstracker ook een prima ding, aldus Engadget. Hij bevat een hartslagsensor en houdt bij hoeveel calorieën je hebt verbrand, naast de afgelegde afstand en gezette stappen. Hij is waterafstotend en ontvangt op het kleine schermpje smartphone-notificaties.

De green-informatie wordt via de bijbehorende app geleverd. In totaal is er data van 40.000 golfbanen beschikbaar. Wil je preciezere data? Dan hang je het apparaatje draadloos aan Garmin’s TruSwing, een speciale sensor voor je golfclubs.

Je moet nog eventjes wachten op de Garmin Approach X40: het apparaatje zal uiterlijk eind mei worden verkocht voor 250 dollar, omgerekend ongeveer 222 euro. Over verkoop in Nederland is nog niks gezegd, maar veel Garmin-producten worden hier gewoon aangeboden.