Nieuwe app en sensor van HeartMath moeten helpen bij het bestrijden van stress

Meer apps, sensors en trackers vanaf de CES in Las Vegas. Dit keer geen activiteiten of sports, maar een combinatie van app en sensor om stress te bestrijden en te voorkomen. Dat klinkt al een stuk minder zwevigeren dan de “rebalance the mind and emotions” die het bedrijf achter de oplossing gebruikt om het over de bühne te brengen!

Het Amerikaanse HeartMath lanceerde de Inner Balance app en bijhorende sensor eerder vandaag tijdens de CES. Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde emWave-technologie om de stress-levels van de gebruiker in kaart te brengen, wat in de praktijk neerkomt op het monitoren van voornamelijk de hartslag via de sensor, die dat via je oorlel doet.

De iOS app moet je vervolgens helpen met het begrijpen van deze scores en geeft je tips en trucs om je naar een optimalere staat van zijn te begeleiden. Hiervoor biedt de app je een brede selectie aan verschillende soorten oefeningen.

Het bedrijf koos specifiek voor een lancering tijdens de CES: “Inner Balance is designed to provide practical tools and real-time feedback to guide people back to their authentic nature and help them listen to their inner intuitive signals. The app will help users regain inner balance in the midst of all the busyness, and we knew a fast-paced show like CES was the perfect platform to show users and attendees its value,” aldus CEO Dr. Deborah Rozman.

Opvallend genoeg geen nieuwerwetse fratsen: de sensor maakt nog verbinding met de app via een kabel naar je iPhone of iPad. Die verbinding gebeurt zelfs nog met de “oude” 30-pins connector (ivm de connectie met iPad) en dat betekent dat je aan de slag zult moeten met een verbindingstuk als je een iPhone 5 in je bezit hebt.

Screen Shot 2013-01-08 at 7.36.07 AM

De app en sensor zullen op 1 februari op de markt verschijnen. De sensor zal dan $99 gaan kosten en dat lijkt op het eerste gezicht een behoorlijke som geld voor een beperkt systeem.