Nieuwe app Human daagt je uit om dagelijks 30 minuten te bewegen


Move over, Moves. Vandaag lanceert de start-up-met-een-Nederlands-tintje Human zijn langverwachte nieuwe activity tracker voor iPhone. Na een extensieve testperiode heeft het team er het volste vertrouwen in dat de app levens gaat veranderen.

Hoewel Human is gevestigd in San Francisco, is de Amsterdamse link natuurlijk onmiskenbaar. Beide founders, Renato Valdés Olmos en Paul Veugen, waren al eerder betrokken bij diverse ondernemingen in onze hoofdstad.

human_screenshots Die link komt ook terug in het introductiefilmpje van de nieuwste app van Human. De activity tracker is in de basis wellicht te vergelijken met apps als Moves of Strava, maar dient toch een heel ander doel. De makers van Human dagen je namelijk gedurende de dag uit om tot persoonlijke records te komen, met als minimale inzet 30 minuten per dag actief bewegen.

team_01

As a former obese person, I can’t wait to see what impact our app will have on people that want long lasting positive results on their health. — Renato Valdés Olmos, Co-founder & CEO

Human werd eind 2012 opgericht en wist in korte tijd investeringen op te halen van diverse bekende namen. Nadat het team lange tijd “ondergronds” opereerde en hun app met een selecte groep testers steeds verbeterde is de app nu dus eindelijk beschikbaar voor het grote publiek.

Je kunt Human nu downloaden in de App Store!