‘Nieuwe Apple TV in september gelanceerd’

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat de nieuwe Apple TV wordt gelanceerd. Buzzfeed laat weten dat het de bedoeling was dat de settopbox tijdens het WWDC gepresenteerd zou worden, maar dat deze is vertraagd tot september. Of de nieuwe streamingdienst van Apple dan ook wordt onthuld is nog niet bekend.

De huidige Apple TV is alweer drie jaar oud en beschikt over een A5 chip. Deze chip werd in eerste instantie geproduceerd voor de iPhone 4S en heeft zijn beste tijd al wel gehad. De nieuwe Apple TV maakt naar verluidt gebruik van de nieuwe A8 chip, die ook in de iPhone 6 is geplaatst. Ook zal de nieuwe settopbox een dunner design krijgen en wordt tegelijkertijd de interne opslagcapaciteit vergroot.

Jailbreak-the-Apple-TV-2-With-Seas0nPass

Toch zijn er nog een hoop vragen over de user interface en de manier waarom Apple content gaat streamen. De huidige interface van de Apple TV is niet heel spannend. Het zou goed kunnen dat het nieuwe apparaat straks bediend kan worden via Siri. Google en Amazon bieden consumenten namelijk een vergelijkbare feature met de Nexus Player en Fire TV. Uit recente patentaanvragen is gebleken dat het techbedrijf in ieder geval bezig is met een touch interface voor de settopbox. Het is niet bekend of Apple hierbij een beroep doet op je iPhone of tablet of dat ze een geheel nieuwe afstandbediening maken die beschikt over een touchscreen.

amazon-firetv-127

Op het gebied van content doen al jaren dezelfde geruchten de ronde. Of Apple ook echt klaar is om in september ook de streamingdienst te lanceren is nog maar de vraag. Waarschijnlijker is dat Apple de nieuwe settopbox lanceert met bestaande diensten, zoals Netflix, Hulu, HBO Now en Showtime. De nieuwe streamingdienst zal daarna pas worden gelanceerd. Het techbedrijf onthulde bijvoorbeeld afgelopen jaar de Apple Watch tijdens een iPhone-evenement. Het zou dus goed kunnen dat tijdens de aankondiging van de iPhone 6s ook de nieuwe Apple TV wordt aangekondigd.