Nieuwe Asus ZenWatch heeft een batterijduur van een week

De batterijduur is één van de belangrijkste punten waar fabrikanten van smartwatches zich momenteel op richten. Echter komen de meeste wearables nog niet verder dan een batterijduur van een aantal dagen.

Asus gaat het met de nieuwe ZenWatch helemaal anders doen. Afgelopen jaar werd de eerste generatie van de ZenWatch gelanceerd en de smartwatch beloofde een batterijduur van ongeveer twee dagen, maar dat bleek toch te veel gevraagd.

De CEO van Asus, Jonney Shih, heeft grote plannen met de batterijduur nieuwe generatie ZenWatch. Zo wil hij vanwege de klachten op de eerste ZenWatch de batterijduur opkrikken tot een week.

Volgens de CEO is dit mogelijk door een ‘versimpelde’ chipset en een ander design van het besturingssysteem.

As a companion device, its central processing unit and operating system should be more simplified than the current version, so that I can use it for up to seven days on one charge, rather than for just two days.

We mogen de nieuwe ZenWatch in het derde kwartaal van 2015 verwachten, zo meldt Asus. Het bedrijf geeft ook aan te werken aan twee andere wearables, gericht op gezondheidsmanagement.

Deze wearables zullen onder andere geschikt zijn voor het tellen van stappen, registreren van de hartslag en bloedsuikerspiegel.