Nieuwe bril geeft artsen direct ‘röntgenvisie’

Evena Medical heeft een nieuwe bril gelanceerd die artsen en verzorgers direct ‘door de huid’ van een patient laten kijken. De nieuwe techologie zorgt er voor dat aders sneller worden gevonden in de arm en injecties sneller en accurater kunnen worden gezet.

De bril maakt gebruik van de gepatendeerde en officieel goedgekeurde Near-Infrared (NIR) technologie en moet het plaatsen van injecties maar ook catheters sneller, accurater en pijnlozer geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn de behandeld artsen ook effectiever en kunnen er dus meer mensen per dag worden geholpen.

“It’s extremely gratifying that one of the first healthcare solution concepts featuring Epson’s Moverio smart glasses technology is one that improves both patient comfort and nursing efficiency” – Anna Jen, Epson America

Evena maakt gebruik van Epson’s Moverio smart glass technologie om de bril nog eens te verrijken met virtuele content over objecten in de echte wereld. Daarnaast kan de bril via Bluetooth, Wi-fi en 3G data verzenden naar externe hardware.

Het is nog onduidelijk wanneer de bril op grote(re) schaal wordt ingezet.