File? Met deze conceptauto van Airbus vlieg je naar je werk

Conceptcars kennen we inmiddels in alle soorten en maten en doordat momenteel de autosalon van Genève bezig is ontbreekt het nu ook niet aan de nieuwe ideeën. Het is daarom knap om als fabrikant er tussenuit te springen met iets dat opvalt. Toch is het Airbus dat daar in geslaagd is met de Pop.Up, een zelfrijdende auto die ook gebruikt kan worden als zelfvliegende drone en je overal naartoe brengt.

In de wereld die Airbus ons in de introductievideo laat zien gaat de auto vlekkeloos op in de drone en andersom. De Pop.Up is daar in een klein autootje – of passagierscapsule, zoals Airbus het voertuig noemt – die aan een Smart doet denken. 

In de video stapt een vrouw in de auto die haar ophaalt en naar het dak van een parkeergarage brengt, waar ze opgehaald wordt door een droge die haar verder brengt naar de plaats van bestemming. Later in de video rijden de auto’s in een soort trein (of hyperloop) om naar een gezamenlijke bestemming te reizen.

Het systeem maakt daarbij gebruik van kunstmatige intelligentie, waarvan Airbus zegt dat het voor een “naadloze reiservaring” zorgt door file te vermijden.