Nieuwe contacten leggen met gelijkgestemden via Like Companions

Mensen zijn sociale wezens en zullen altijd op zoek gaan naar interactie met anderen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders steeds meer sociale media gebruiken om te voorzien in deze eeuwenoude behoefte.

Frits Spangenberg van onderzoeksbureau Motivaction noemt sociale media ‘de redding voor het sociale wezen van de mens’. Sociale media bieden de mogelijkheid om snel een beeld te krijgen van wat voor persoon iemand is. Ook kun je zelf bepalen hoeveel je van jezelf laat zien. Je kunt controleren wie deel uit maakt van jouw sociale kring en hoe intiem de onderlinge relatie wordt. Sociale media kunnen je snel in contact brengen met personen met gelijke interesses. Hoewel dit erg interessant is, zijn deze conclusies van het onderzoek niet heel verrassend.

Naast de al bekenden sociale netwerk sites, is er nu een nieuwe manier om nieuwe contacten te leggen. Via de website Like Companions is het mogelijk contact te maken met wie dezelfde interesses heeft als jij. Gebaseerd op je likes van Facebook wordt er een netwerk gemaakt van mensen met dezelfde likes als jij. Dit netwerk bestaat uit zowel Facebookvrienden als mensen die je niet kent. Deze onbekenden kunnen ‘gegroet’  worden. Als de onbekende ‘teruggroet’, worden de Facebookprofielen aan elkaar getoond. Of daar dan een vriendschap uit voortkomt, is aan deze gebruikers zelf.