Nieuwe documentaire ‘CodeGirl’ moet vrouwen inspireren om te programmeren

Een snelle blik op de demografische gegevens van werknemers in Silicon Valley, laat zien dat er maar weinig vrouwelijke programmeurs zijn. Er zijn echter veel mensen die dat willen veranderen, waaronder de filmmaker Lesley Chilcott. Dat schrijft ReCode.

Afgelopen zondag verscheen zijn nieuwe documentaire genaamd ‘CodeGirl’. De documentaire gaat over een groep high-school meiden die meedoen aan een wedstrijd waarin een app gebouwd moeten worden.

De documentaire is echter (nog) niet te zien in theaters. Chilcott heeft de documentaire namelijk gepubliceerd op Youtube. De documentaire duurt een uur en 48 minuten en zal vijf dagen lang gratis te zien zien op Youtube. Hij hoopt hiermee dat zoveel mogelijk mensen de documentaire bekijken.

Chilcott werkte voor de documentaire samen met Google’s intitiatief ‘Made with Code’. Bedrijven als Facebook, Twitter en Microsoft proberen met ‘Made with Code’ jonge vrouwen te helpen met het leren programmeren. Facebook probeert daarnaast met het platform TechPrep meer diversiteit in de programmeer-wereld te krijgen door voornamelijk ouders aan te spreken.

De documentaire bekijk je hier.