Nieuwe draagbare camera filmt de hele dag, maar jij bepaalt wat er bewaard blijft

Een camera die de hele dag filmt, maar waarvan je alleen als het interessant genoeg was de laatste 5 minuten kunt opslaan. Dat is het idee achter de meMini, een draagbaar cameraatje dat je gewoon op je jas of trui draagt.

Het idee werd bedacht door de Nieuw Zeelanders Samuel Lee en Ben Bodley, die beiden actieve wintersporters zijn. Tijdens het skiën of snowboarden willen veel mensen een stukje van hun afdalingen filmen, maar al gauw ben je urenlang aan het opnemen, wat zorgt voor enorme bestanden en het snel volraken van je filmgeheugen.

Daarnaast gebeuren heel veel bijzondere dingen in het leven vaak totaal onverwacht, zodat je eigenlijk altijd te laat bent om het nog op te nemen. De meMini camera staat continu aan, en filmt alles wat je op dat moment voor je ziet. Pas wanneer je iets mee maakt dat echt heel bijzonder of bewaarwaardig is, kun je er voor kiezen het filmpje van de afgelopen 5 minuten daadwerkelijk op te slaan. Via een bijbehorende app kun je het filmpje direct terugkijken, of naar YouTube posten.

Schermafbeelding 2014-01-07 om 10.07.32

De meMini is nog in ontwikkeling en beschikt over een 3.1 megapixel camera met een blikveld van 160 graden. Er past 16GB tot 32GB geheugen in. De twee bedenkers hebben sinds kort een Kickstarter campagne gelanceerd waarmee ze $50,000 dollar hopen op te halen om de meMini in productie te nemen. Het apparaat moet dan $150 voor early backers gaan kosten, de winkelprijs wordt rond de $200.