‘Nieuwe Essential Phone van de baan, bedrijf zoekt naar koper’

Essential Phone

Essential, het smartphonebedrijf van Android-oprichter Andy Rubin, bracht vorig jaar zijn eerste telefoon uit, de Essential Phone. Maar dat blijft mogelijk ook het laatste toestel van het bedrijf. Essential zou de ontwikkeling van een tweede telefoon namelijk hebben stopgezet, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Ook zou er naar een mogelijke koper voor het bedrijf gezocht worden.

De Essential Phone was de allereerste smartphone met een inkeping bovenin het scherm. Dat is iets wat door veel andere smartphonefabrikanten werd overgenomen, bijvoorbeeld door Apple met de iPhone X. De prijs van de telefoon van Essential daalde echter diverse keren na de onthulling van het toestel.

Tweede telefoon

Er waren nog geen details bekend over de tweede telefoon van het bedrijf. Nu lijkt het er dus op dat de telefoon nooit gaat komen. “We hebben altijd op hetzelfde moment meerdere producten in ontwikkeling en sommigen worden soms stopgezet om tijd te steken in de producten waarvan we denken dat ze grotere hits worden”, aldus Rubin op Twitter.

“We stoppen al onze energie in onze toekomstige, game-changing producten, waar ook mobiele producten en producten voor thuis onder vallen.”

Overname

Ondertussen zou het bedrijf echter Credit Suisse Group AG hebben ingehuurd om een mogelijke verkoop van Essential te onderzoeken. De bronnen van Bloomberg stellen dat in ieder geval een bedrijf interesse heeft in een overname.