Nieuwe Garmin-fietscomputer geeft aan waar je vrienden fietsen

Garmin 820

Ooit elkaar tijdens het mountainbiken kwijtgeraakt? Het kan in een heuvelachtig bos zomaar gebeuren, wat vaak leidt tot veel gedoe. Je moet elkaar bellen, een plek afspreken om te ontmoeten en daar naartoe voordat je gezellig verder kunt gaan. Een nieuwe fietscomputer van Garmin belooft dat op te lossen met een ingebouwde navigatiefunctie, aldus Engadget.

Zowel de Garmin Edge 820 en Edge Explore 820 bevatten de kaartenoptie. Je stelt jouw fietscomputer af op die van je vrienden, waarna je elkaar op de kaart kunt volgen. De kaart is toegespitst op specifiek fietsers, zodat je naar fietspaden in plaats van snelwegen wordt geleid. Het 2,3-inch scherm is aanraakgevoelig.

Je moet er wel wat diep voor in de buidel tasten: voor de 350 dollar van de Explore 820 en 400 dollar van de Edge 820 zou je in feite een goedkope smartphone kunnen kopen, al zijn deze fietscomputers een stuk beter bestand tegen het schokken van je fiets.

De fietscomputer kan ook met andere apparatuur van Garmin praten, zoals een hartslagsensor. Zo kun je gezondheidsinformatie op je fietsstuur bekijken tijdens je toch.