Nieuwe Google Glass te bevestigen op bestaande brillen

Google is op dit moment druk bezig met een nieuwe versie van de augmented reality-bril Google Glass. De headset zal in ieder geval een aantal hardware-verbeteringen krijgen.

Eerder deze maand onthulde 9to5Google al een aantal details van de verbeteringen wat betreft de hardware. Volgens The Wall Street Journal beschikt de nieuwe versie niet meer over het draadachtige frame. Google richt zich met de nieuwe Glass voornamelijk op de zakelijke doelgroep. Het systeem zal dankzij een kliksysteem ook op andere brillen geplaatst kunnen worden. Er wordt daarnaast gesuggereerd dat het nieuwe model opgevouwen kan worden, zoals een normale bril. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat consumenten straks uit meerdere modellen kunnen kiezen. De verbeterde versie zal niet alleen duurzamer zijn, maar wordt ook waterbestendig. Hierdoor kan de bril in verschillende werkomgevingen gebruikt worden, zonder dat de kleine computer beschadigd.

Google-Glass-Dating-app-script

The Wall Street Journal bevestigd 9to5Google’s berichten over de verbeterde accu in de bril. Ook zal de slimme bril beschikken over een grotere prisma, waardoor je de display duidelijker kunt zien. Volgens de laatste geruchten is de zoekgigant ook bezig met het ontwikkelen van een magnetische oplader, zoals we kennen van de Apple Watch. Op dit moment wordt de verbeterde versie van Glass nog getest door ontwikkelaars. Tegen het einde van dit jaar zullen de eerste bedrijven gebruik kunnen maken van de vernieuwde bril.