Nieuwe Huawei P30 en P30 Pro leggen nadruk op fotografie

Huawei P30

Huawei heeft vandaag twee nieuwe telefoons onthuld: de P30 en P30 Pro. De twee telefoons leggen de nadruk op de camera. De Huawei P30 en P30 Pro komen namelijk met drie krachtige lenzen aan de achterkant, voor het maken van toffe foto’s en mooie video’s.

De P30 heeft achterop een camera met een 40, 16 en 8 megapixel-lens, die allemaal vijf keer hybride zoom hebben. De P30 Pro heeft nog iets betere camera’s, namelijk met een 40, 20 en 8 megapixel-lens en tien keer hybride zoom. En geen zorgen: de selfielenzen zijn niet vergeten. Beide telefoons hebben voorop een camera met een 32 megapixel-lens.

Maar ook de software voor die camera’s belooft veel, als we het Chinese bedrijf moeten geloven. Huawei heeft namelijk intelligente oplossingen toegevoegd om op een slimme manier helderheid toe te voegen aan foto’s en ruis te verminderen. Op die manier moet je altijd gedetailleerde en scherpe foto’s krijgen, ook als het donker is of de achtergrond overbelicht is.

Huawei P30

Andere functie is AI HDR+, waarmee de beste elementen uit meerdere foto’s gekozen worden voor een mooi en scherp resultaat. En met de TOF-camera op de P30 Pro moet je foto’s krijgen die de nadruk leggen op het onderwerp, en de achtergrond geleidelijk vervaagd wordt.

Huawei heeft verder nieuwe functies toegevoegd voor het maken van video’s. Het is namelijk mogelijk om twee camera’s in te zetten voor één video en de beelden daarvan ieder op een helft van je scherm neer te zetten. Daardoor is het mogelijk om met één camera in te zoomen en met de ander het overzicht te houden van wat je aan het filmen bent.

Scherm

Naast de camera is natuurlijk het scherm ook belangrijk. De twee telefoons hebben beide een FullView OLED-scherm, al zijn de afmetingen wel iets anders. De P30 heeft een 6,1 inch-scherm, de P30 Pro een 6,47 inch display. Bovenin de schermen zit een inkeping voor de selfiecamera en sensoren.

Het scherm van de P30 Pro komt bovendien met een extra kunstje. Dankzij Huawei Acoustic Display Technology worden de trillingen in het scherm namelijk gebruikt om het geluid tijdens een telefoongesprek naar je oor te brengen. Daardoor wordt er dus geen speaker meer gebruikt. Dit moet voor meer privacy zorgen en een groter hoorgebied.

De Huawei P30 en P30 Pro verschijnen op 5 april. De P30 koop je dan met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag voor 749 euro. Voor 999 euro krijg je de P30 Pro met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag, en voor 1099 euro koop je de P30 Pro met 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslag. De telefoons worden beschikbaar in het Amber Sunrise, Breathing Crystal, Aurora en zwart. Ze zijn vanaf nu te koop.