‘Nieuwe iPad-covers geven live notificaties door’

Het zou goed kunnen dat Apple’s volgende iPad-generatie beschikt over een smart cover die is uitgerust met een aantal secundaire displays. Dit blijkt uit een patent dat eerder werd toegekend aan het techbedrijf.

2B8C590100000578-3205889-Apple_is_working_on_new_iPad_covers_that_show_notifications_and_-a-31_1440155757066

In het patent wordt beschreven dat het gaat om een hoesje dat interactie zou kunnen hebben met de applicaties op de iPad. De cover zou ervoor zorgen dat de gebruiker notificaties door de hoes heen kan zien, terwijl je kunt scrollen met de volumetoetsen. Volgens het patent zal de accessoire veel weghebben van de bestaande covers. De notificaties zullen worden getoond op de voorkant van de cover, zodat gebruikers in een oogopslag kunnen zien welke meldingen er binnen komen, zonder de iPad te hoeven ontgrendelen. Het zou zelfs mogelijk zijn om de cover in verbinding te stellen met de iPad terwijl deze in gebruik is. Als de gebruiker bijvoorbeeld de TV aan heeft staan tijdens het koken, zou de achterkant van de hoes kunnen fungeren als timer. Ook kan de hoes oplichten wanneer de timer begint af te tellen.

ipad-image-130221

Apple is overigens niet de eerste die met dit idee komt. HTC maakt bijvoorbeeld al gebruik van zijn Dot View-cover. Deze cover kan al wel notificaties van het betreffende apparaat laten zien. Verder heeft Samsung de S View-hoesjes, waarbij het schermpje is uitgesneden in het hoesje, zodat gebruikers alsnog binnenkomende notificaties kunnen zien. Of Apple ook echt doorzet met het idee van de smart cover is nog maar afwachten. Het zou in ieder geval een hoop functionaliteit toevoegen aan de huidige hoezen die te koop zijn voor Apple-producten.