‘Nieuwe iPad Pro’s krijgen FaceID en verliezen thuisknop’

iPad Pro

Er zijn al even geruchten over de ontwikkeling van nieuwe iPad Pro’s, die naar verwachting later dit jaar worden aangekondigd. De nieuwe apparaten krijgen volgens bronnen van 9to5Mac FaceID, een nieuw randloos ontwerp en geen thuisknop.

De twee nieuwe iPad Pro’s krijgen een randloos ontwerp met een groot beeldscherm. Maar er komt geen inkeping in het scherm, die de iPhone wel heeft. Op de iPhone zitten daar de sensoren voor FaceID en de camera. In de iPad komen die in de randen, die nog net dik genoeg zijn voor de benodigde apparatuur.

Verder krijgt de iPad Pro dus FaceID met dezelfde image signal processor als op de iPhone Xs, Xs Max en Xr. FaceID werkt bovendien zowel wanneer je de iPad horizontaal vasthoudt als wanneer je hem verticaal vasthoudt. Je kunt hem echter niet op zijn kop vasthouden om FaceID nog te laten werken.

Apple pencil

Verder krijgt de iPad Pro de optie voor 4K HDR-output naar externe schermen. Dit gaat via een nieuwe USB C-poort. Ook is er een nieuw paneel in de instellingen, waar je de resolutie, HDR, helderheid en andere instellingen kunt wijzigen.

Ook komt er een nieuwe Apple Pencil, die op basis van afstand gekoppeld wordt aan de iPad Pro. Je kunt ook wisselen van apparaat zonder de Apple Pencil te koppelen aan de oplaadpoort. Of de huidige Apple Pencil met de nieuwe iPad werkt, is onbekend.