Nieuwe iPhone wordt waterdicht en is draadloos op te laden

De volgende iPhone wordt waterdicht en kan draadloos worden opgeladen. Dat heeft Robert Hwang, de topman van Apple-leverancier Wistron, tegen de Japanse zakenkrant Nikkei gezegd.

Het gaat om het toestel dat dit jaar (vermoedelijk in september) gepresenteerd zal worden. Hwang vertelde na afloop van de aanndeelhoudersvergadering aan journalisten over het vernieuwde fabricageproces van de komende telefoon van Apple. Wistron is een van de twee Taiwanese producenten van de nieuwe iPhone, samen met het grotere Foxconn. Volgens de topman is er weinig verschil met de vorige iPhone.

“Alleen nieuwe functionaliteiten als waterdichtheid en draadloos opladen vereisen wat anderen testen”, deelde hij mee. De iPhone 7 was al spatwaterdicht, maar op waterschade geeft Apple geen garantie.

Nieuwe iPhone in september

Normaalgesproken kondigt Apple ieder jaar in september een nieuwe iPhone aan. Verwacht wordt dat er dit jaar een nieuw toestel komt waar nagenoeg geen randen rond zitten. De homeknop zou verdwijnen en in het scherm terecht komen, en daar wordt ook de vingerafdrukscanner vermoedelijk in verwerkt.

Ook zou het bedrijf tegelijkertijd een iPhone 7S aankondigen. De opvolger van de 7 komt in twee versies: een 4,7 inch-model en een variant van 5,5 inch groot. Beiden zouden een glazen behuizing meekrijgen, zodat ze draadloos op te laden zijn. Het is niet meteen duidelijk of Hwang het na de aandeelhoudersvergadering over de 7S of iPhone 8 had.