Nieuwe Jawbone UP zojuist aangekondigd: eindelijk draadloos synchroniseren!

Zojuist is de nieuwe versie van de Jawbone UP activity tracker aangekondigd. Redelijk verrassend, behalve dan dat iedereen al zat te wachten op een variant van de armband die draadloos kon synchroniseren.

Terwijl de concurrenten Nike, Fitbit en Withings steeds draadlozer werden, bleef de UP een beetje hangen met een onmogelijke manier van synchroniseren: je moest de armband in de hoofdtelefoon-ingang van je iPhone steken.

Die dagen lijken dus geteld, want eerder vandaag kondige Jawbone de UP24 aan, de opvolger van de populaire UP. Het is een beetje ‘Zoek de verschillen’, want zo op het oog is het lastig om verschillen te zien tussen de armbandjes.

Toch zijn er verschillen in het design. In de foto hierboven zien we de originele UP in het midden, geflankeerd door de nieuwe UP24 en zijn er minimale verschillen in het patroon op de armband zichtbaar.

Vooral technisch zijn er veranderingen: eindelijk synchroniseert de UP via Bluetooth met je smartphone. Daardoor heeft de batterij het wel wat zwaarder en gaat de stand-by tijd terug van 10 dagen naar ‘slechts’ 7 dagen.

Helaas is de hoofdtelefoon-aansluiting nog niet geheel verdwenen, de plug wordt nog steeds gebruikt om de armband aan te sluiten op de lader. Een veelgehoorde klacht (waarbij men  het kapje van de plug vaak kwijtraakt) zal daarmee nog niet tot het verleden behoren.

Opvallend genoeg is de jack wel teruggebracht van 3.5 naar 2.5mm, waardoor het synchroniseren via de plug niet langer zal werken.

De Jawbone UP24 is vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS-devices, maar de fabrikant werkt naar eigen zeggen aan Android ondersteuning. Volgens Jawbone is die vertraging te wijten aan de brede variatie in handsets en hardware specs.

Voor $149 kun je jezelf een eigenaar noemen van een Jawbone UP24. Het origineel blijft vooralsnog ook te koop met een prijs van $129. De UP24 komt beschikbaar in 2 kleuren, is per direct te bestellen in de webshop van Jawbone en zal vanaf 19 november a.s. te koop zijn bij Apple Stores.