Nieuwe Kindle in plaats van iPad?

iPad sceptici kunnen eind augustus hun hart ophalen. Dan is de nieuwe Amazon Kindle verkrijgbaar, vooralsnog wederom alleen in de VS en UK. De wifi-variant zal 139 dollar gaan kosten en de 3G versie 189. En daarmee is de nieuwe eBook reader van Amazon in elk geval een stuk goedkoper dan de iPad.

De nieuwe Kindle is nog eens 21 procent dunner en 15% lichter dan diens voorganger, en refreshed bovendien ruim 20x sneller zijn scherm. Het apparaat is verkrijgbaar in een witte en een zwarte variant, maar helaas blijft ook het beeldscherm voorlopig gewoon zwart-wit. Amazon houdt dus vast aan het E Ink scherm, dat lezen voor de ogen een stuk aangenamer zou moeten maken.

De Kindle blijft dus een betaalbare oplossing voor boekverslinders die veel reizen. Zo’n apparaatje in je handbagage is immers een stuk praktischer dan 10 zware boeken in je koffer. Maar wie eenmaal de mogelijkheden op gebied van interactie en video op een iPad heeft gezien, zal niet meer zo snel voor dit apparaat kiezen. Alhoewel: Wie echt wil ontspannen op vakantie, doet er goed aan juist een device mee te nemen dat echt enkel en alleen voor het lezen van boeken is bedoeld. Wel zo rustig.

Kindle-front---graphite