Nieuwe MacBooks draadloos oplaadbaar dankzij nieuwe Intel technologie

Leuk al die aankondigingen tijdens het WWDC event eerder deze week, maar wanneer komt Apple nou toch eens met een oplossing die ons leven écht makkelijker maakt, zoals het draadloos opladen van onze MacBooks? Die oplossing is mogelijk dichterbij dan je denkt.

Intel demonstreerde deze week namelijk een systeem dat in nieuwe laptops geïntegreerd kan worden zodat ze voortaan zonder stroomkabels kunnen worden opgeladen. Draadloos opladen is niet nieuw, het wordt al toegepast in kleine devices zoals smartphones of wearables. Maar nu technologie steeds kleiner en krachtiger wordt, zou het dus ook in een device kunnen worden geplaatst dat complete laptops oplaadt.

Het nieuwe systeem van Intel maakt gebruik van magnetische resonantie, dat in staat is om voldoende stroom op te wekken om een laptop op te laden. De speciale plaat die de laptop oplaadt is dun genoeg om bijvoorbeeld onder een bureau te kunnen worden geplaatst, en werkt door 2 cm hout heen. Zo laad je dus je laptop, maar ook je smartphone, tablet of headset op zodra je ze op je werkplek neerlegt.

Op dit moment is nog niet duidelijk of Apple ook met de nieuwe technologie van Intel aan de slag gaat, maar Asus, Dell, Fujitsu, Lenovo, Logitech, Panasonic en Toshiba hebben al interesse getoond.