Nieuwe Pocket-app voor Android Wear laat je berichten opslaan vanaf je pols

Een nieuw prototype van de populaire app Pocket voor de Moto 360 smartwatch laat je belangrijke nieuwsberichten direct zien op je pols en ze opslaan voor later. Je leest niet langer hele berichten, maar kunt via twee snelle taps belangrijke informatie voor later opslaan.

Kort na de introductie van Google’s besturingssysteem voor smartwatches, Android Wear, waren de eerste bedrijven die prototypes hebben mogen bouwen op het systeem er als de kippen bij om hun werk te presenteren aan het publiek.

Een van hen is een tool die ook op de Numrush redactie uitermate populair (en essentieel) is: Pocket. Met Pocket kun je links, video’s of blogposts via diverse integraties snel opslaan naar een verzamelmap, zodat je deze op later – op een beter moment – nog eens terug kan lezen.

Voor Android Wear heeft Pocket feitelijk geen app gebouwd, maar een eigen Software Development Kit (SDK). Met deze kit kunnen programmeurs snel en gemakkelijk een Pocket-integratie in hun eigen smartwatch apps bouwen. “Tot op heden lag de focus bij smartwatches vooral op het versturen van korte notificaties naar het horloge“, aldus het bedrijf. “Wat er ontbrak was een mogelijkheid om die informatie direct te verwerken door het op te slaan of te delen met anderen“.

pocketandroidwear

Pocket’s SDK maakt het voor programmeurs mogelijk om hun ‘push’-notificaties naar een Android Wear-smartwatch uit te breiden met een extra optie. Wanneer iemand over het bericht swiped, krijgt hij of zij de mogelijkheid om de ontvangen info op te slaan in Pocket.

De keus om berichten terug te brengen naar notificaties op de pols, lijkt een learning van het bouwen van de Pocket-app voor de Galaxy Gear. Die app maakt het namelijk wél mogelijk om hele artikelen te lezen op de smartwatch van Samsung, iets wat vooralsnog  nou niet bepaald wordt gezien als de logische inzet van een smartwatch.