Nieuwe Raspberry Pi is een supersnelle mini-computer

We kunnen er geen genoeg van krijgen: mini-computers. Na het grote succes van de eerste generatie Raspberry Pi, er was een wachttijd van ongeveer een half jaar, komt de Raspberry Pi Foundation nu met een opvolger: de Raspberry Pi 2.

De kleine computer heeft een flinke upgrade gekregen, zo is de computer maar liefst zes keer sneller dan zijn voorganger. Met een 900MHz quad-core chip en 1GB RAM geheugen mag de Raspberry Pi 2 zich een volwaardige pc noemen.

In gesprek met The Register zegt oprichter Eben Upton het volgende:

Het is nu een bruikbare computer. Dat was de Raspberry Pi altijd al, maar dan moesten we erbij zeggen dat het een goede computer was gezien de aanschafprijs van 35 dollar. Nu is het gewoon goed.

De computer werd in eerste instantie gebruikt op het gebied van robotica, maar inmiddels wordt de mini-computer voor steeds meer uiteenlopende projecten gebruikt.

De mini-computer van de Raspberry Pi Foundation gaat vandaag in de verkoop voor een prijs van 35 dollar. In eerste instantie zijn er 100.000 stuks op voorraad.

pi_board_02_big

Windows 10

In een blog laat de Raspberry Pi Foundation weten dat de nieuwe Pi zal draaien op het onlangs gelanceerde besturingssysteem Windows 10. De organisatie heeft zes maanden gewerkt met Microsoft om het besturingssysteem klaar te maken voor de RaspBerry Pi 2.

De Windows 10 versie voor de RaspBerry Pi 2 zal gratis beschikbaar zijn.