Nieuwe sensoren LG maken zelfs je oude koelkast slim

Als je anno 2015 interesse hebt in een nieuwe televisie, koelkast of wasmachine, dan ontkom je er bijna niet aan dat de verkoper begint over een slim exemplaar. Maar wat als je wasmachine het nog prima doet? Dan heeft LG de oplossing voor je in de vorm van de SmartThinQ-sensoren, die worden onthuld tijdens de IFA in Berlijn.

SmartThinQ is in staat om allerlei gegevens te verzamelen, zoals trillingen en temperatuur. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar de bijbehorende app. Geef je bijvoorbeeld aan dat je SmartThinQ gebruikt met je wasmachine, dan checken de sensoren op basis van trillingen wanneer je was klaar is. Vervolgens krijg jij een notificatie en weet je dat je kleding weer schoon en fris is. Ook in combinatie met een koelkast kan SmartThinQ ontzettend nuttig zijn, want LG heeft ervoor gezorgd dat je een berichtje krijgt als je etenswaren over de datum zijn.

LG-SmartThinQ-Sensor-02

LG houdt het in Berlijn niet alleen bij nieuwe sensoren, maar komt ook met twee slimme producten voor in huis. De eerste is de Smart Lightwave Oven, die op afstand bestuurbaar is, via WiFi recepten kan delen met je vrienden en ingesteld kan worden aan de hand van voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. De tweede is de Smart Air Conditioner, waarbij je natuurlijk de temperatuur kunt regelen via je telefoon. Ook handig: de airco stuurt je een berichtje als het luchtfilter aan vervanging toe is, zodat je kunt voorkomen dat je huiskamer of kantoor muf wordt.

De oven en de airco maken gebruik van AllJoyn, een open platform voor de Internet of Things. Ook bedrijven als Microsoft, Panasonic, Sony en HTC zijn aangesloten bij de AllSeen Alliance (meer hierover in onderstaande video), de organisatie achter AllJoyn, dus het is zeker niet ondenkbaar dat je je verzameling slimme apparaten in de toekomst kunt aanvullen met producten van deze en 180 andere fabrikanten.