Nieuwe functie Google Maps ontdekt: Je locatie delen met vrienden

Waar waren we geweest zonder Google Maps? Als we ook maar even de weg niet weten, pakken we onze smartphone erbij en openen de app. Binnenkort krijgt de handige routewijzer er waarschijnlijk een deelfunctie bij, zodat je je eigen locatie kunt delen maar ook de locatie van je vrienden kunt zien. Daarover schrijft Android Authority.

Apple-gebruikers zijn al bekend met de app ‘Zoek mijn vrienden’, maar nu kunnen ook de Android-gebruikers elkaar ‘stalken’. Tenminste, daar lijkt er op. Google Maps is de nieuwe functie op dit moment aan het testen en het is nog niet zeker of daadwerkelijk alle nieuwe functies verschijnen in de publieke versie van de app.

Where are my friends?

Maar als het wel zo is, komt er in het menu van Google Maps een extra kopje met ‘friends’. Hier kun je alle locaties van je vrienden zien waar ze zich op dat moment bevinden. Je kunt nieuwe vrienden toevoegen, maar ook weer vrienden uit je lijst verwijderen als je diegene niet meer wilt volgen. Daarnaast kun je het delen van je eigen locatie uit en weer aanzetten.

Ook zou de functie ‘hands free faster route’ er eventueel bij komen, zodat je alleen nog maar ja of nee hoeft te zeggen wanneer de app een snellere route heeft gevonden van A naar B en vraagt of je deze wilt volgen. Handig, aangezien we binnenkort misschien wel een boete krijgen voor het appen en checken van onze mobiele telefoon op de fiets…