Nieuwe smartphone-app berekent cholesterolgehalte met een selfie

Selfies worden over het algemeen niet benaderd als een positief fenomeen. Toch kun je met een selfie heel wat nuttige dingen doen. Onderzoekers van de Cornell University hebben een smartphone-accessoire en app ontwikkeld, waarmee het maken van selfies goed kan zijn voor je gezondheid.

Een team van engineers hebben een accessoire voor een smartphone ontwikkeld, waarmee je heel gemakkelijk zelf kunt bepalen hoeveel cholesterol in je bloed zit. Het enige wat je hier voor nodig hebt, is – behalve de smartphone en de accessoire – een papiertje met een reagerend middel en de bereidheid om wat bloed te prikken bij jezelf.

Je bloed wordt op het papiertje geplaatst, waardoor de kleur van het papier verandert. Met de accessoire kan vervolgens precies bepaald worden hoeveel cholesterol er in dat bloed zit. Dit soort thuistesten kunnen erg handig zijn voor mensen met een hoog cholesterol. Hiermee kunnen ze snel meten hoe ze ervoor staan, zonder eerst naar de huisarts te moeten gaan.

Dit onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Cornell University. Het onderzoekslab waar deze nieuwe accessoire vandaan komt, werkt momenteel aan een soortgelijke accessoire waarmee je zelf de vitamine D-niveaus kunt meten.