Nieuwe telefoonhoesjes Samsung helpen blinden bij navigeren en lezen

Een aantal nieuwe accessoires van Samsung, waaronder slimme telefoonhoesjes en een standaard, moeten blinden en slechtzienden helpen bij het navigeren door onbekende ruimtes en het lezen van teksten.  Wanneer de accessoires in Nederland verkrijgbaar zijn, is nog onduidelijk.

De nieuwe serie van accessoires zijn fascinerend op zijn minst. Zo kan de nieuwe Ultrasonic Cover, een hoesje voor de Galaxy Core Advcance, met een serie sensoren personen en obstakels detecteren op maximaal 2 meter afstand. Via trillingen of geluid kunnen blinden of slechtzienden vervolgens geattendeerd worden op deze onderwerpen.

Gecombineerd met de Optical Scan Stand kan de Galaxy Core Advanced gebruikt worden om teksten voor te lezen. De houder plaatst de camera van de telefoon op een optimale afstand van tekst, zodat deze kan worden voorgelezen.

Als laatste zijn er de zogenaamde Voice Labels. Deze stickers bevatten een NFC-chip en kunnen via de telefoon worden voorzien van een ‘audio label’, een gesproken boodschap. Door met de telefoon langs de sticker te gaan, kan men de ingesproken boodschap terugluisteren. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld objecten in huis worden gelabeld.

Hoewel het nog onbekend is wanneer de accessoires in Nederland verkrijgbaar zijn, maakt Samsung al wel bekend dat het de toepassingen ook beschikbaar wil gaan maken voor andere toestellen.