Nieuwe update Google Glass laat je foto’s maken met een knipoog

De nieuwste update van de software voor Google Glass maakt het mogelijk met een knipoog een foto te maken. Hoewel de functie niet als een complete verrassing komt, levert het nog wel een aantal vragen op. Waar Google overigens zonder enige moeite overheen stapt, uiteraard.

De eerste groep Google Glass gebruikers kregen gisteren wel een kleine verrassing voor de feestdagen toen er ineens een iOS app in de iTunes Store verscheen. Overigens niet voor lang, want het bedrijf haalde de app al snel weer uit de winkel, gevolgd door een statement met uitleg én meer updates voor bril.

De opvallendste in dat rijtje met updates? De mogelijkheid om een foto te maken met een knipoog. Een optie die voorheen alleen mogelijk was via een aparte app voor Google Glass, maar nu dus direct in de bril zit ingebakken.

Winky, de app die voorheen het fotograferen met een knipoog mogelijk maakte, kon rekenen op een stevige portie kritiek toen de app uit kwam. De vraag of Glass op deze manier het nog makkelijker maakte om iemands privacy onopvallend te schenden bleef aanhoudend, maar de makers benadrukte dat de app niet zomaar een foto maakte: wanneer de bril in stand-by staat, kan de app niets.

Dat is met deze update aan de slimme bril wel anders geworden: de knipoog-functionaliteit reageert óók zonder een aparte app en vanuit stand-by. Toch is Google in zijn geheel niet bang voor negatieve reacties en gaat het zelfs een stapje verder in hun uitleg op de site:

We’re starting with pictures, but just think about what else is possible. Imagine a day where you’re riding in the back of a cab and you just wink at the meter to pay. You wink at a pair of shoes in a shop window and your size is shipped to your door. You wink at a cookbook recipe and the instructions appear right in front of you –- hands-free, no mess, no fuss. Pretty cool, right?

Verder vinden we in de update van Glass een aantal kleine wijzigingen met betrekking tot het vergrendelen van je bril en de mogelijkheid om Hangout-berichten te ontvangen op je bril.

Gezien het publieke geheim van de knipoog-functionaliteit, wachten wij met smart op de eerste implementaties van dit patent dat Google eerder dit jaar wist te verkrijgen. OK, Glass.