Nieuwe update van Pebble software breidt mogelijkheden smartwatch verder uit

Het was misschien wel één van de meest geanticipeerde crowdfunded lanceringen van het afgelopen jaar. En misschien ook wel de meest bekritiseerde. Maar hoe beperkt de Pebble smartwatch dan ook mocht zijn bij lancering, elke update maakt hem weer wat slimmer. Vanochtend lanceerde het bedrijf versie 1.11 van hun besturingsysteem.

De nieuwe update aan de firmware maakt vooral de user interface van de Pebble weer een stukje rijker. Zo zijn niet alleen de interfaces voor de binnenkomende meldingen of het menu voor het instellen van de tijd verbeterd, is het nu ook mogelijk om meerdere notificaties tegelijkertijd te bekijken en kun je je muziekbediening customizen.

Misschien is de opvallendste aanpassing in de nieuwe firmware nog wel de volledige integratie van RunKeeper, waardoor je je huidige loop/fietssnelheid direct kunt aflezen van je horloge.

Voor de gamers is het voorlopig nog even mager, er lijken voorlopig nog geen nieuwe games aan te komen, dus je zult het nog even moeten doen met Tetris.