Nieuwe versie van Android bevat delen van Samsung’s KNOX-beveiligingstechnologie

Een samenwerking tussen Samsung en Google moet de nieuwste versie van Android, vandaag officieel gepresenteerd tijdens Google I/O, nog veiliger maken. Het verbeterde besturingsysteem van Google gaat gebruik maken van delen van de beveiligingstechnologie KNOX van Samsung.

KNOX is een beveiligingsoplossing van Samsung waarbij data en speciaal ontwikkelde applicaties worden versleuteld binnen de KNOX-container. Dit maakt bijvoorbeeld het combineren van werk en privé op één toestel heel goed mogelijk, terwijl de bedrijfsdata goed versleuteld en beveiligd is.

De nieuwste versie van Android bevat een aantal nieuwe functies voor zakelijke gebruikers en IT-beheerders om data veilig te gebruiken en op te slaan. Volgens Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland, is de samenwerking dan ook vooral gericht op de zakelijke markt: “Het doel van de samenwerking tussen Samsung en Android is het tegemoet komen aan de vraag naar een flexibel en veilig mobiel platform. Tegelijkertijd moet de gebruiker ervan verzekerd zijn dat zijn privacy en data niet in gevaar komen.

Door de toevoeging van KNOX is Samsung op dit moment de enige Android-provider die aan de strenge veiligheidseisen van de Amerikaanse overheid en Ministerie van Defensie voldoet.

Gecombineerd met de goedkeuring van diverse toestellen van de fabrikant, betekent dit dat Samsung-toestellen met KNOX gebruikt mogen worden op netwerken van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.