Nieuwe versie VR-bril Oculus Rift laat je ‘echt’ lopen in virtuele werelden

Hoewel nog altijd slechts beperkt beschikbaar voor developers, blijft Oculus stevig door ontwikkelen aan nieuwe versies van hun VR-bril Rift. Alweer de derde generatie werd dit weekend aangekondigd.

Het derde prototype heeft de naam ‘Crescent Bay’ meegekregen en is vooral op het gebied van sensoren een stevige uitbreiding.

De bril bevat nu, in tegenstelling tot zijn twee voorgangers, ook sensoren in de hoofdband. Hierdoor kan de bril nog beter de bewegingen van je hoofd meten en toepassen in de virtuele wereld.

Ook kunnen de sensoren (in combinatie met een externe camera) meten hoe de drager van de bril zich door een kamer beweegt. Op deze manier kun je zelfs echt fysiek lopen door virtuele werelden!

Een logische toevoeging is ook het ingebouwde audiosysteem.

Zoals gezegd is Crescent Bay wederom geen consumentenversie van de VR-bril, maar een prototype om developers vast te laten bouwen op de hardware.

Hoewel Oculus al vaker te kennen heeft gegeven dat het al in 2014 met een consumentenversie van de Rift op de markt wil komen, ligt een lancering in 2015 meer voor de hand.

De nieuwste hardware van Crescent Bay maakt die stap in elk geval weer een stuk realistischer!