Nieuwe VR-bril Valve Index wordt vanaf juni verscheept

Valve Index

Valve’s nieuwe virtualreality-bril Valve Index wordt in juni dit jaar verscheept. Dat blijkt uit een productpagina voor de headset, schrijft The Verge. Het bedrijf heeft tot nu toe weinig informatie gegeven over de nog te verschijnen VR-bril, maar komt op de productpagina wel met diverse specificaties.

Zo is er nu een duidelijke foto van de headset te zien, waarop duidelijk is dat de koptelefoon aan beide kanten een open achterkant heeft. Mogelijk blijf je daarmee bewust van je omgeving, terwijl je ondergedompeld wordt in een virtuele wereld.

Verder is bekend geworden welke uitgangen het apparaat krijgt. Het gaat om onder meer DisplayPort 1.2 en USB 3.0. Ook zijn er aanbevolen systeemeisen, namelijk een Nvidia GTX 1070 GPU of beter. Verder komt de Index met stroomadapters voor de regio waarin het apparaat gekocht wordt.

Te vroeg online

De productpagina verscheen overigens per ongeluk te vroeg online, zo bevestigde een woordvoerder tegenover The Verge. De pagina was dan ook zeker nog niet klaar. In de productbeschrijving stond bijvoorbeeld nog tijdelijke tekst die geen informatie geven over het daadwerkelijke product. Functies en de hoeveelheid sensoren van de headset zijn dan ook nog onbekend.

De pagina is inmiddels weer offline gehaald. Maar de woordvoerder van Valve heeft wel bevestigd dat het apparaat inderdaad in juni verscheept wordt. Daarbij komen ook de “Knuckles”-controllers, die nu de Valve Index Controllers heten.

Op 1 mei moet de headset officieel aangekondigd worden. Die dag beginnen ook de reserveringen.