Nieuwsuur gaat nieuws brengen via Whatsapp

Nieuwsuur, de dagelijkse nieuws- en achtergrondrubriek van NTR en NOS, introduceert een nieuw middel om mensen op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. Na de Nieuwsuur-app is er nu ook de mogelijkheid om via de berichtendienst WhatsApp informatie en updates over de inhoud van Nieuwsuur te krijgen. Wie zich inschrijft voor Nieuwsuur-updates via WhatsApp, krijgt bijvoorbeeld direct op zijn telefoon te zien welk onderwerp die avond door de redactie wordt getipt. Ook kan de dienst worden gebruikt om bijzondere reportages of studiogesprekken extra onder de aandacht te brengen.

WhatsApp blijkt in toenemende mate meer dan alleen een sms-dienst te zijn. De dienst wordt steeds meer zelf een bron voor informatie. Zo zorgen links naar artikelen via WhatsApp voor een groeiend aantal bezoekers van veel nieuwssites. Met de proef wil Nieuwsuur daar op inspelen. Gebruikers kunnen de WhatsApp-berichten delen met hun eigen contacten, waardoor de Nieuwsuur-content breder verspreid wordt.

De WhatsApp-service is kosteloos. Vóór 8 uur ’s ochtends en na 23 uur ’s avonds zullen geen berichten worden gestuurd. Wie zich inschrijft, krijgt maximaal drie berichten per dag. De WhatsApp-dienst is geen groep. Telefoonnummers kunnen door niemand gezien worden en alleen de Nieuwsuur-redactie kan eventuele reacties lezen. Iedere gebruiker kan zich elk moment weer afmelden voor de dienst.

Aanmelden? Voeg het nummer 06 2934 7278 toe aan uw contactpersonen. Stuur Nieuwsuur vervolgens een bericht via WhatsApp met de tekst AAN. Daarna ontvangt u een bericht ter bevestiging. Afmelden? Stuur een berichtje met STOP. Ook nu volgt er nog een bericht ter bevestiging.