Nike bevestigt te gaan stoppen met de ontwikkeling van de Fuelband

Vorige week gingen de geruchten dat Nike zou stoppen met de verdere ontwikkeling van de Fuelband. Dit naar aanleiding van een grootschalig ontslag binnen het hardwareteam van het bedrijf dat onder meer verantwoordelijk was voor de populaire activity tracker. De geruchten blijken nu te kloppen volgens Time.

Mark Parker, CEO van Nike, heeft bevestigd dat het sportmerk afstapt van de ontwikkeling van hardware en wearable technologie. Nike zou zich in plaats daarvan meer willen gaan focussen op de ontwikkeling van software voor de zelfde soort producten. Hij vertelt:

We are focusing more on the software side of the experience. I think we will be part of wearables going forward, it’ll be integrated into other products that we create.

Volgens de geruchten zou de software van Nike’s Fuelband worden geïntegreerd in de iWatch, de smartwatch waar Apple dit jaar nog mee op de markt zou komen. Dat zou geen verassende stap zijn voor het bedrijf, dat al eerder een voortdurende samenwerking met Apple’s nieuwe producten aanging.

Hoewel Parker deze samenwerking erkent, wordt niet duidelijk of de twee bedrijven in de nabije toekomst zullen gaan samenwerken aan een hardware device.