Nike en Apple werken samen aan een ‘stijlvolle’ nieuwe wearable

Ondanks het feit dat Nike stopt met de productie van de Nike Fuelband, blijft wearable technology een van de grootste speerpunten van het bedrijf in de komende jaren. Dat zegt Nike CEO Mark Parker deze week. In het zelfde interview maakt hij bekend dat zijn bedrijf op dit moment nauw samenwerkt met Apple aan ‘stijlvolle’ wearables.

“Daarbij moet je denken aan gadgets die minder opvallend zijn, en je als gebruiker in een soort ‘stealth modus’ kunt dragen” aldus Parker. Nike en Apple werken al heel lang samen aan wearable technology, het eerst bewijs daarvan was de Nike+ sensor voor in je sportschoenen die verbinding kon maken met je iPod om zo je hardloopactiviteiten te meten.

In april van dit jaar werd bekend dat Nike stopt met de productie van de Nike Fuelband, en het team van 70 mensen dat er aan werkte werd opgeheven. Kort daarop vertrokken twee van de kopstukken van het project naar Apple. Maar sindsdien staat het onderzoek naar wearable technology bij Nike allesbehalve stil.

I think it’s going to be a big part of the future, absolutely. I think the form it takes is critical. You can go from the very geeky kind of wearables today – we’ve all seen some of those – to what I think you’ll see in the future, things that are more stealth, more integrated, more stylish and more functional, yes.

Verder benadrukte Parker nogmaals de goede samenwerking met Apple, die al dateert uit het tijdperk dat Steve Jobs er nog aan het roer stond. Apple CEO Tim Cook zit op dit moment zelfs in de raad van bestuur van Nike.

Technologically we can do things together that we couldn’t do independently. So yeah, that’s part of our plan, to expand the whole digital frontier in terms of wearables, and go from what we say is tens of millions of users – right now there’s 25 million Nike+ users – to hundreds of millions.

Welke vorm de nieuwe Nike & Apple wearables zullen gaan krijgen is op dit moment nog onbekend, maar het staat vast dat Nike+ één van de eerst apps zal zijn die straks in 2015 voor de Apple Watch beschikbaar komt.