Nike kondigt eigen incubator aan, wil gezondheids- en tech startups helpen

Nike maakt een sprong: van sportgigant naar tech incubator. Met het Nike+ Accelerator programma wil het Amerikaanse bedrijf startups rondom gezondheid en fitness een helpende hand gaan bieden. Met een kleine donatie in de kas, open toegang tot alle Nike+ API’s en een rits aan mentoren.

Incubators of accelerators zijn de hipste opleidingsinstituten van het moment. Want zo moet je het eigenlijk zien. Het merendeel van de huidige programma’s draaien namelijk vooral om het beschikbaar stellen van kennis, kunde en een netwerk in de vorm van mentoren (en hun netwerk), en slechts een kleine donatie in cash. Ruilmiddel is dan wel een percentage van je onderneming.

Nike+ Accelerator is een samenwerking tussen de sportgigant en TechStars (waar eerder dit jaar de Nederlands/Amerikaanse onderneming Karma nog “afstudeerde”).  Nike nodigt 10 ondernemers of ondernemers-in-spé uit om gedurende 10 weken tussen maart en juni 2013 hun idee verder te ontwikkelen. Nike biedt daarbij gratis kantoorruimte aan, technische support en toegang tot de Nike+ API’s, terwijl TechStars mentoren aanbiedt zoals Timothy Ferris en Foursquare co-founder Naveen Selvadurai.

Voor ambitieuze ondernemers met een idee op het gebied van gezondheid of fitness dus een uitgelezen kans om veel te leren en gebruik te maken van alles wat Nike te bieden heeft. Voor het Amerikaanse sportmerk uiteraard het voordeel dat men direct contact heeft met diezelfde getalenteerde ondernemers en techneuten. Met de lancering van de FuelBand heeft Nike immers al eerder dit jaar het signaal gegeven dat het erg veel belang hecht aan de technologische innovaties rondom de thema’s.

Meer informatie op de website van Nike+ Accelerator.